Verkiezingen 2019: mijn stem voor de planeet

Op 26 mei trokken we naar de stembus om nieuwe politieke besluitvormers te kiezen. De verschillende regeerakkoorden zullen van doorslaggevend belang zijn voor het klimaat, de biodiversiteit en voor het welzijn van ons allemaal. Wij willen jullie graag BEDANKEN voor jullie inspanningen naar aanleiding van deze campagne rond de verkiezingen. Velen van jullie hebben hun bezorgdheid geuit over de natuur in België en elders. 0nze 11 live-interviews met de belangrijkste Belgische politieke partijen werden meer dan 80 000 keer bekeken, er waren bijna 400 ‘stemmen voor de planeet via ons onlineformulier, 1 300 jongeren waren samen goed voor 400 ideeën op het platform ‘Ideas4planet’, en er kwamen een paar duizend reacties op onze twee studies over fossiele brandstoffen en geïmporteerde ontbossing.

ONZE VIER POLITIEKE EISEN

Ontdek de vier grote politieke onderwerpen die we in de toekomstige federale en regionale regeerakkoorden willen laten opnemen.

Ontdek meer

ONZE VIER POLITIEKE EISEN

IDEEËN VAN ONZE JONGEREN VOOR EEN GEZONDE PLANEET

Via het platform ‘Ideas for the Planet’ kunnen jongeren uit het hele land ideeën aandragen voor een groener België en een groenere planeet.

ONTDEK MEER

IDEEËN VAN ONZE JONGEREN VOOR EEN GEZONDE PLANEET

INTERVIEWS MET POLITIEKE KOPSTUKKEN

De data voor de live-interviews zijn gekend! Ontdek hier wanneer we met welke partij het debat aangaan.

ONTDEK MEER

INTERVIEWS MET POLITIEKE KOPSTUKKEN