Adopteer vandaag een dier

Help ons deze kwetsbare en belangrijke diersoorten te beschermen!
Adopteer vandaag symbolisch een dier vanaf € 12 per maand*

*Goed om weten: je giften zijn fiscaal aftrekbaar vanaf € 40 per jaar. Je recupereert zo 45% van de totale som via je belastingaangifte!  

Adopteer vandaag nog … voor het te laat is

 

WWF adopt ours brun bruine beer2

BRUINE BEER

De prachtige Europese bruine beer heeft het zwaar te verduren: jacht, stroperij en vernieling van zijn habitat bedreigen zijn toekomst. Zorg mee voor een cruciale veilige zone en schenk een overlevingskans aan de beren in het hart van Europa.
Ik adopteer
een buine beer

WWF adopt jaguar

DOLFIJN

Elk jaar sterven er duizenden dolfijnen in visnetten. Zorg met WWF voor het beveiligen van hun voortplantingsgebieden tegen schadelijke visvangsten, draag bij aan de bescherming van de kusten en van de oceaan en de bestrijding van overbevissing en bijvangsten.


Ik adopteer
een dolfijn

WWF adopt2 elephant olifant

GORILLA

Ondanks zijn indrukwekkende gestalte, wordt de gorilla bedreigd. WWF heeft jou nodig om hem te beschermen tegen stropers en om te strijden tegen de ontbossing die zijn habitat bedreigt.

Ik adopteer
een gorilla

WWF adopt jaguar

JAGUAR

Ooit leefde de jaguar in een gebied dat zich uitstrekt van in het zuiden van de Verenigde Staten tot in het uiterste zuidelijke puntje van Zuid-Amerika, maar tegenwoordig is hij verdwenen uit meer dan de helft van zijn oorspronkelijke habitat. De aantallen van dit slachtoffer van ontbossing en stroperij gaan snel achteruit.

Ik adopteer
een jaguar

WWF adopt2 elephant olifant

OLIFANT

De olifant is in gevaar. Elk jaar worden 25 000 olifanten gedood door stropers. De klimaatverandering en de vernieling van zijn habitat bedreigen zijn overlevingskansen nog meer. Bezorg het grootste landzoogdier een duurzame toekomst, zowel in Afrika als in Azië.

Ik adopteer
een olifant

WWF adopt jaguar

PANDA

Er leven nog minder dan 2000 reuzenpanda’s in het wild. Hun habitat wordt bedreigd door ontbossing en de ontwikkeling van infrastructuur. Dankzij jouw steun kan WWF beschermde natuurgebieden oprichten en de gebieden met elkaar verbinden.


Ik adopteer
een panda

WWF adopt tigre tijger

TIJGER

In slechts één eeuw tijd is het aantal wilde tijgers met 95% geslonken van 100 000 naar minder dan 4 000 exemplaren vandaag. Stroperij richt nog altijd een ware ravage aan, en zijn natuurlijke habitat verkleint elke dag … Maar we kunnen deze uitroeiing stopzetten!Ik adopteer
een tijger

Enkel dankzij jouw steun kunnen we ons cruciale en hoogdringende werk wereldwijd verderzetten!

Jouw adoptie maakt het verschil

Je adoptie schenkt WWF de middelen om duurzaam en ononderbroken te werken aan het behoud van soorten en aan de bescherming van hun habitat. Je adoptie maakt het mogelijk om:

jungle

de gebieden waarin bedreigde of belangrijke diersoorten leven, te beveiligen en te behouden ;

population

duurzaam gebruik van natuurlijke bronnen te promoten bij lokale bevolkingen om de vernietiging van de natuur in hun regio te stoppen ;

proie

voldoende prooipopulaties te verzekeren voor het overleven van bedreigde of belangrijke diersoorten ;

ranger

de rangers, die ter plaatse de diersoorten dagelijks beschermen in hun natuurlijke omgeving, uit te rusten en op te leiden ;

earth

ons essentieel werk voor natuurbehoud te ondersteunen over de hele wereld.

Ik adopteer

 

Vijf goede redenen om symbolisch een dier te adopteren

  • Je wijzigt de toekomst van een soort: dier- en plantensoorten kunnen zich niet verdedigen tegen de massale vernietiging van hun omgeving. Door een van deze soorten te adopteren, strijd je mee tegen hun bedreigingen en verzeker je hun overlevingskansen.

  • Je redt wat essentieel is: natuurbehoud is geen keuze … het is een absolute noodzaak om een gezonde toekomst te garanderen voor alle soorten, de mens inbegrepen. Met je gift handel je voor deze ecologische noodzaak en verander je de zaken echt.

  • Je sluit je aan bij de gemeenschap rond de grootste ngo voor natuurbehoud: WWF zet zich al sinds 1961 in om de toekomst van dieren en hun habitat te verbeteren. Met meer dan 1 000 actieve projecten in 100 verschillende landen en talloze opmerkelijke reeds gerealiseerde successen, maak je als deel van WWF ook deel uit van de verandering naar een betere wereld.

  • Je geniet van fiscale aftrek: je giften zijn fiscaal aftrekbaar vanaf € 40 per jaar. Je recupereert dus 45% van het totaalbedrag via je belastingaangifte.

  • Je handelt in alle vertrouwen: 80,4% van onze inkomsten gaan naar natuurbehoud. De rekeningen van de vereniging zijn raadpleegbaar in ons jaarrapport. WWF-België is ook lid van de Vereniging voor Ethiek in de Fondsenwerving (VEF).

Ik adopteer

 

Kan je niet kiezen uit al deze geweldige dieren? Kies dan voor een algemene bijdrage. We wijzen je donatie dan toe op basis van de ecologische noodsituaties op het terrein en van de belangrijkste prioriteiten die WWF heeft vastgelegd om de natuur te beschermen en om de grote ecologische uitdagingen van morgen aan te gaan.

 

Deze website is beveiligd. Alle bankgegevens om de betaling uit te voeren worden versleuteld via het SSL-protocol. Jouw bankgegevens worden ook niet bewaard op onze informaticasystemen.

VEF AERF label   ingenico logo