WWF-België

Samen zijn we
de oplossing

Kom in actie samen met ons

ELKE ACTIE TELT!

Help WWF om de achteruitgang van de natuur te stoppen.

Kom in actie
Together4Forest WWF

WWF lion leeuw
26
landen in Afrika hebben vandaag geen leeuwen meer op hun grondgebied.
43%
van de leeuwenpopulatie is de voorbije 21 jaar verdwenen. Dat percentage is vergelijkbaar met drie generaties leeuwen.

Dieren

De koning van de savanne

De leeuw is de enige katachtige die in groep leeft. De krachtige koning van de savanne heeft geen natuurlijke vijanden en past zich aan de droogste habitats aan. Toch is de leeuw vandaag een ernstig bedreigde soort en kent de populatie een catastrofale daling. Ze leven vandaag alleen nog in geïsoleerde groepen, vooral in Sub-Sahara-Afrika.

{ "animals": [ {"tiger": true}, {"elephant": true}, {"rhinoceros": true}, {"wolf": true}, {"lion": true} ], "urls": [ {"tiger": "/nl/bedreigde-dieren/bescherm-de-tijger"}, {"elephant": "/nl/bedreigde-dieren/bescherm-de-olifant"}, {"rhinoceros": "/nl/bedreigde-dieren/bescherm-de-neushoorn"}, {"wolf": "/nl/bedreigde-dieren/bescherm-de-wolf"}, {"lion": "/nl/bedreigde-dieren/bescherm-de-leeuw"} ] }

Focus

Onze bossen beschermen, is onze gezondheid beschermen

Onze bossen zijn zeer waardevol. Ze zijn essentieel voor onze gezondheid en onmisbaar voor ons overleven. Ze zuiveren het water, verzachten de gevolgen van de klimaatverandering, herbergen een ongeëvenaarde biodiversiteit en zorgen voor hulpbronnen waar miljoenen mensen afhankelijk van zijn.

Tropische bossen zijn van levensbelang voor ons allemaal, maar ze worden gedeeltelijk vernietigd voor de producten die we in Europa consumeren. Daarom zetten wij ons in om de ontbossing te stoppen, milieu- en mensvriendelijke productie te stimuleren en de consumerende landen aan te moedigen om voor een duurzame bevoorrading te kiezen.

BÉATRICE WEDEUX
Forest Policy Officer