Girl suffers from the heat on the Akropolis

WWF-België

Nieuws

 

tigre
95%
van de tijgers is op 150 jaar tijd verdwenen, onder meer door de enorme verstedelijking en ontbossing in Azië.
Nog maar
5.574
tijgers leven vandaag wereldwijd in het wild. Dat is 95% minder dan in het begin van de 20ste eeuw. Toen waren ze nog met 100.000.

Dieren

De koning van de jungle

Al meer dan twee miljoen jaar regeert de tijger in de Aziatische jungle. Wist je dat tijgers de grootste katachtigen zijn ter wereld? De tijger staat symbool voor macht en kracht, maar is vandaag helaas met uitsterven bedreigd. Stroperij vormt het grootste gevaar voor deze iconische soort.

{ "animals": [ {"tiger": true}, {"elephant": true}, {"rhinoceros": true}, {"wolf": true}, {"lion": true} ], "urls": [ {"tiger": "/nl/bedreigde-dieren/bescherm-de-tijger"}, {"elephant": "/nl/bedreigde-dieren/bescherm-de-olifant"}, {"rhinoceros": "/nl/bedreigde-dieren/bescherm-de-neushoorn"}, {"wolf": "/nl/bedreigde-dieren/bescherm-de-wolf"}, {"lion": "/nl/bedreigde-dieren/bescherm-de-leeuw"} ] }

Focus

Onze bossen beschermen, is onze gezondheid beschermen

Onze bossen zijn zeer waardevol. Ze zijn essentieel voor onze gezondheid en onmisbaar voor ons overleven. Ze zuiveren het water, verzachten de gevolgen van de klimaatverandering, herbergen een ongeëvenaarde biodiversiteit en zorgen voor hulpbronnen waar miljoenen mensen afhankelijk van zijn.

Tropische bossen zijn van levensbelang voor ons allemaal, maar ze worden gedeeltelijk vernietigd voor de producten die we in Europa consumeren. Daarom zetten wij ons in om de ontbossing te stoppen, milieu- en mensvriendelijke productie te stimuleren en de consumerende landen aan te moedigen om voor een duurzame bevoorrading te kiezen.

BÉATRICE WEDEUX
Forest Policy Officer