Win een gratis workshop klimaatverandering voor je klas!

In het nieuws worden we gebombardeerd met informatie over temperatuurrecords, het afsmelten van ijskappen en gletsjers en over de voorbije zomer die kurkdroog was. Maar weten jullie welke rol klimaatverandering hierin speelt? En hoe ziet de toekomst van onze planeet er uit?

In deze workshop, georganiseerd door klimaatwetenschappers van de Universiteit Antwerpen en Luik en in samenwerking met WWF, worden de leerlingen klaargestoomd tot heuse klimaatexperten. Ze leren alles over de oorzaken van de klimaatverandering en de gevolgen voor de planeet, voeren experimenten uit als echte topwetenschappers (met gevaar voor eigen leven ;)) en ontdekken wat er moet gebeuren om de klimaatverandering een halt toe te roepen. Kortom een uitdagende, boeiende en praktische workshop rond een (letterlijk) hot thema voor de derde graad basis en de eerste graad secundair onderwijs!

Workshops WWF klimaat climat

Hoe kan je deze workshop naar jouw school halen?

Simpel! Laat ons zien wat jullie op school of in de klas doen (of willen doen) om onze planeet te beschermen en overtuig ons dat jullie klimaatwetenschappers willen worden.

Concreet: 
Maak een poster die toont wat jullie op school of in de klas doen om de klimaatverandering tegen te gaan. Ook ideeën voor de toekomst zijn welkom. Denk creatief, ludiek en groots voor de poster. Per provincie kiest onze jury dan de drie leukste inzendingen, waarna de workshop bij jullie op school kan doorgaan in twee klassen! 
Belangrijk: vul daarnaast ook dit online formulier in!

Praktisch

Een workshop duurt twee lesuren en wordt herhaald voor twee klasgroepen. Kortom, we geven twee keer een workshop van twee uur. In het formulier geef je al aan in welke twee klassen de workshop zal doorgaan.

Voor wie? Workshop voor leerlingen van de derde graad basisonderwijs en de eerste graad secundair onderwijs, met een maximum van 25 leerlingen per klas.

Materiaal?

We brengen al het nodige materiaal mee. Jullie moeten enkel een klaslokaal voorzien met tafels, stoelen en een vloer die makkelijk gepoetst kan worden, waar we een half uurtje voor en na de workshop over kunnen beschikken. Daarnaast is een kraantje en wasbak in het lokaal handig.

Wanneer? Workshops worden gegeven tussen januari en juni 2019. Een datum wordt afgesproken met de scholen na de selectie.

Poster maken?

Het zou fijn zijn dat jullie een zo groot mogelijke poster maken (denk A1 of zelfs A0 afmetingen) die het huidige en/of toekomstige werk rond klimaatverandering op school of in de klas documenteert. Deze poster kan je opsturen met de post naar WWF-België (WWF, tav Educatie, Emile Jacqmainlaan 90, 1000 Brussel). Hou je de poster liever in de klas? Dan is het ook mogelijk om foto’s van de poster door te mailen naar educatie@wwf.be.

Hoe deelnemen?

Stel jullie kandidaat door dit formulier in te vullen en door jullie poster tijdig op te sturen! Tijdig is voor het begin van de herfstvakantie op 26/10/18 om 18u. En geen minuut later :)! Ten laatste half november weet je dan of je school erbij is of niet.

Hoeveel kost die fantastische workshop?

Helemaal niets. Dat kan doordat dit project wordt gefinancierd door de Dienst klimaatverandering van de Federale Overheidsdienst Volksgezondheid, Veiligheid van de voedselketen en Leefmilieu.

 Partnerlogos workshop klimaat climat WWF