In de weer voor het klimaat

In de weer voor het klimaat WWF

"In de weer voor het klimaat" is een educatief dossier voor leerlingen tussen 9 en 14 jaar. Het wil leerkrachten en leerlingen begeleiden en aanzetten samen “op school iets aan de klimaatverandering te doen”.
Dit pakket geeft een antwoord op tal van vragen zoals “Zal de ijsbeer zich kunnen aanpassen aan de klimaatverandering?”, “Wat zijn de gevolgen van klimaatverandering voor België, of de landen in het zuiden?”, of “Wat kan ik er zelf aan doen?”.

Het dossier is volledig afgestemd op de eindtermen, zowel op die voor het basisonderwijs als op die van het secundair onderwijs.
'In de weer voor het klimaat' is opgebouwd rond 4 thema's: Het klimaat, wat is dat? (2 fiches), Heb ik ook een invloed op het klimaat? (4 fiches), Wat met de biodiversiteit? (8 fiches) en Wat kan ik zelf doen? (6 fiches)

De oorspronkelijke lesmap is niet meer in voorraad maar u kan de versie van 2009 onderaan de pagina gratis downloaden. We voorzien tegen volgend schooljaar een actualisering van het bestaande materiaal.

Aanvullende lessuggesties:

Climate Challenge 
  • Op de website www.climatechallenge.be vindt u heel wat aanvullende videclips met verhalen over de gevolgen van klimaatverandering. Zowel mensen als dieren vertellen een verhaal hoe zij geraakt worden door de klimaatverandering. 
  • Ongetwijfeld vindt u tussen deze tientallen videoclips een aanbod dat geschikt is voor uw leerlingen.
  • www.climatechallenge.be werd ontwikkeld voor leerlingen secundair onderwijs.
 Afbeelding klimaatgetuigen op Rangerclub

      Voor jongere leerlingen:

  • Op de website van de WWF-Rangerclub vinden uw leerlingen meteen 18 clips van dieren die vertellen hoe de klimaatverandering hen treft.
  • Elk clipje duurt 1 minuut en is geschikt voor kinderen vanaf 10 jaar.

 

En ook Radio Oorwoud (eerder geschikt voor lagere school) heeft muziek om laagdrempelig de klimaatverandering in uw klas te brengen.

 


'In de weer voor het klimaat' werd ontwikkeld door WWF in samenwerking met de Dienst Klimaatverandering van de Federale overheidsdienst Volksgezondheid, Veiligheid van de Voedselketen en Leefmilieu.

In de weer voor het klimaat

Download hier U dient ingelogd te zijn om dit pakket te verkrijgen

Uw bestelling werd geplaatst. U ontvangt hierover nog een bevestigingsmail. Veel plezier gewenst met dit educatief materiaal.

Uw bestelling kon niet geplaatst worden, gelieve contact op te nemen met educatieteam van WWF.

U heeft dit pakket reeds besteld. Indien u hierover vragen hebt kan u contact opnemen met het educatieteam van WWF.

De download opent automatisch in een nieuw tabblad of is klaar om geopend te worden. Indien u hierover vragen hebt kan u contact opnemen met het educatieteam van WWF.

Uw bestelling kon niet geplaatst worden, gelieve contact op te nemen met educatieteam van WWF.

U heeft dit pakket reeds besteld. Indien u hierover vragen hebt kan u contact opnemen met het educatieteam van WWF.