IDEAS FOR THE PLANET

Wanneer jongeren zich de wereld van morgen voorstellen

MET "IDEAS FOR THE PLANET", EEN NIEUW PARTICIPATIE-INSTRUMENT, KRIJGEN JONGEREN DE KANS OM HUN IDEEËN LUID EN DUIDELIJK UIT TE DRUKKEN VOOR DE OPBOUW VAN EEN GROENERE WERELD VAN MORGEN.

A3 RVB web2Geconfronteerd met klimaatverandering, vervuiling of het massaal uitsterven van dieren, lijkt de planeet zich in een slechte positie te bevinden om toekomstige generaties te verwelkomen. Deze volwassenen van morgen hebben nu de kans om hun mening te geven over de wereld die ze voor hun toekomst voor ogen hebben en om hun mening te geven over de opbouw van een milieuvriendelijkere samenleving.

Ter voorbereiding van de verkiezingen van 2019, die het beleid voor de komende vijf jaar zullen bepalen, lanceren GoodPlanet en het WWF het participatieve burgerplatform « Ideas For The Planet ».

 Van ideeën naar politiek debat

Voor jongeren of scholen stelt het hen in staat om hun ideeën te delen om zo een samenleving te creëren die meer respect heeft voor het klimaat en de biodiversiteit. Of het nu gaat om voeding, natuur, onderwijs, mobiliteit, gebouwen of de circulaire economie en afval, de volwassenen van morgen hebben tot 24 februari 2019 de kans om hun ideeën in te dienen.

Na afloop van deze fase staat een stemming open voor dezelfde jongeren, maar ook voor het grote publiek, om zo de meest interessante ideeën te selecteren. In de maanden april en mei worden de populairste ideeën vervolgens meegenomen in de politieke en burgerdebatten om het toekomstige beleid te inspireren.

Meer info: www.ideas4planet.be  ; #Ideas4planet

 

Promotie materiaal