Win een gratis workshop klimaatverandering voor je klas!

In het nieuws worden we gebombardeerd met informatie over temperatuurrecords, het afsmelten van ijskappen en over de voorbije zomer die kurkdroog was. Maar weten jullie welke rol klimaatverandering hierin speelt?

In deze workshop, georganiseerd door klimaatwetenschappers van de Universiteit Antwerpen en Luik in samenwerking met WWF, worden de leerlingen klaargestoomd tot heuse klimaatexperten. Ze leren alles over de oorzaken van de klimaatverandering, de gevolgen voor de planeet en voeren experimenten uit als echte topwetenschappers (met gevaar voor eigen leven ;)). Kortom een uitdagende, boeiende en praktische workshop rond een hot thema voor de derde graad basis en de eerste graad secundair onderwijs!

De inschrijvingen voor het schooljaar 2020-2021 zijn geopend! Aarzel niet om u in te schrijven via dit formulier op de website klimaatopschool.be.

Workshops WWF klimaat climat

Hoe kan je deze workshop naar jouw school halen?

Simpel! Bedenk een goede slogan om ons te overtuigen om naar jullie klas te komen met de klimaatworkshop en bezorg ons een digitaal beeld van jullie slogan (foto, pdf, powerpointslide, …).

Even praktisch!

Wat?

Een workshop duurt twee lesuren en wordt herhaald voor twee klasgroepen. Kortom, we geven twee keer een workshop van twee uur. In het formulier geef je al aan in welke twee klassen de workshop zal doorgaan.

Voor wie?

Workshop voor leerlingen van de derde graad basisonderwijs en de eerste graad secundair onderwijs, met een maximum van 25 leerlingen per klas.

Materiaal?

We brengen al het nodige materiaal mee. Jullie moeten enkel een klaslokaal voorzien met tafels, stoelen en een vloer die makkelijk gepoetst kan worden, waar we een half uurtje voor en na de workshop over kunnen beschikken. Daarnaast is een kraantje en wasbak in het lokaal handig.

Wanneer?

Workshops worden gegeven tussen oktober 2020 en juni 2021. Een datum wordt afgesproken met de scholen na de selectie.

Hoe deelnemen?

Stel jullie kandidaat door dit formulier in te vullen en door het digitale beeld van de slogan te mailen naar educatie@wwf.be (gebruik als bestandsnaam de naam van je school + stad/gemeente). Inschrijven kan tot en met 23 oktober 2019. Ten laatste half november weet je dan of je school erbij is of niet. Als we meer aanvragen hebben dan workshops (40 in totaal) kiest onze jury per provincie de leukste inzendingen.

Hoeveel kost die fantastische workshop?

Helemaal niets. Dat kan doordat dit project wordt gefinancierd door de Dienst Klimaatverandering van de Federale Overheidsdienst Volksgezondheid, Veiligheid van de voedselketen en Leefmilieu.

Partnerlogos workshop klimaat climat WWF