Beestige Klas 2017: Awardshow

Kom in actie met je klas en wie weet wordt jouw klas samen met een tiental andere klassen tijdens de beestige Awardshow op dinsdag 27 maart 2018 in de bloemetjes gezet.

Er zijn 3 verschillende actieoproepen (deadline inzendingen donderdag 8 maart 2018 !):


OPRECHTE OPROEPEN – voor klassen die laten horen waarom natuur voor hen belangrijk is. Maak met de kinderen een of meerdere boodschappen met het antwoord op de vraag ‘Waarom is natuur voor jou belangrijk?’.  Klassen zijn vrij om individuele, groeps- of klasinzendingen te maken. We zijn op zoek naar oprechte boodschappen van kinderen die hun hart laten spreken. Waarom natuur belangrijk is, kan voor ieder van ons verschillend zijn.


APARTE ACTIES –  Jouw leerlingen kwamen met een fantastische actie voor de natuur op de proppen? Laat het ons weten. We zijn op zoek naar innoverende, spannende, wilde ideeën om de natuur een handje te helpen. Inzendingen worden beoordeeld op hun originaliteit en impact voor de natuur. Dit kan van iets kleins tot groots gaan. 


UITZONDERLIJKE UITVINDINGEN – voor klassen met creatieve vingers. De natuur zit prachtig in mekaar en het is ongelooflijk hoe alles werkt. Bomen leveren zuurstof, insecten zorgen voor bestuiving, gezonde bodems zuiveren water en zijn de basis voor onze voeding. Wat als dat er allemaal niet zou zijn? Wat zouden we dan allemaal moeten uitvinden?  Laat de leerlingen hun uitvindersjas aantrekken en zaken uitvinden die de natuur nu voor ons regelt. Automatische bijen? Boomrobots? Computergestuurde regenmakers? Laat jullie fantasie de vrije loop!


Winnende klassen worden op dinsdag 27 maart in Zwin Natuur Park verwacht op de Beestige Klas Awardshow, een bezoek aan het park en een exclusieve voorvertoning van de film ZOOks.

Stuur je klasinzending door naar stijn.sterckx@wwf.be. Je doet dit best via www.wetransfer.com.

Opgelet!: Mogelijke aanleverformaten: .jpg, .doc, .png, .pdf of een leesbaar videoformaat.

Goed om weten:

  • Klassen zorgen zelf voor voldoende begeleiders en dragen de kosten voor het vervoer tot aan het station van Knokke.
  • WWF staat in voor een pendelbusdienst van het station van Knokke tot het Zwin, gratis toegang tot het Zwin Natuur Park voor alle leerlingen en begeleidende leerkrachten, met award-show en de vertoning van de film ZOOks. 
  • Nog vragen? Bel of mail naar stijn.sterckx@wwf.be of 02 340 09 97

Promobeeld Beestige Klas 2017 en ZOOks 2