Beestige Klas 2013: Op ontdekking in Afrika en het Virungapark

WWF cover Beestige Klas 2013 Ontdek het Virungapark

Ga op ontdekking in het Virungapark in Afrika...

en ontmoet de indrukwekkende berggorilla, het olijke nijlpaard, de mysterieuze okapi en de machtige olifant.
Virunga, wat is dat?
Het Virungapark is gelegen in het uiterste oosten van Congo, langs de grens met Rwanda en Oeganda. Het is het oudste nationaal park van Afrika en werd opgericht in 1925 om de berggorilla’s te beschermen.
Met een oppervlakte van 8000 km2 beslaat het park 13% van het grondgebied van de provincie Noord-Kivu. Door de uitzonderlijke diversiteit aan landschappen met onder andere savanne, meren en vulkanische gebieden, kent het park een ongelooflijke biodiversiteit, met de berggorilla’s als bekendste voorbeeld.

De beestige klas
De beestige klas is een jaarlijkse actie van WWF met leuk en laagdrempelig materiaal om te werken rond wilde dieren in de klas, en dat in de periode van werelddierendag (4 oktober). Met ‘De beestige klas 2013’ willen we kinderen kennis laten maken met de ongelooflijke rijke natuur en de dieren van het Virunga Nationaal Park. Op een leuke, actieve en laagdrempelige manier ontdekken de kinderen de indrukwekkende berggorilla, het olijke nijlpaard, de mysterieuze okapi, de machtige olifant …

Dit pakket bevat:

  • zes fiches voor een leuke bewegingsles in Virunga-style (sprinten als een nijlpaard, klimmen als een luipaard, hinkelen als een flamingo...)
  • ideeën voor Beestige lessen (een bijzondere voedselketen, Swahili voor beginners...)
  • heel wat achtergrondinformatie over het Virungapark.   


Geef je les in het 4de, 5de of 6de leerjaar en wil je met je klas verder ingaan op het Virungapark? Dan is het educatieve pakket 'Virunga in actie: een concreet duurzaamheidsvraagstuk' iets voor jou.

Lessuggestie!  Radio Oorwoud heeft een lied over een nijlpaard.Dit pakket werd gemaakt voor de campagne ‘De beestige klas 2013’ en kwam tot stand met steun van de Nationale Loterij. De wedstrijd die vermeld staat in de brochure is afgelopen.

Beestige Klas 2013 : Op ontdekking in Afrika

Download hier U dient ingelogd te zijn om dit pakket te verkrijgen

Uw bestelling werd geplaatst. U ontvangt hierover nog een bevestigingsmail. Veel plezier gewenst met dit educatief materiaal.

Uw bestelling kon niet geplaatst worden, gelieve contact op te nemen met educatieteam van WWF.

U heeft dit pakket reeds besteld. Indien u hierover vragen hebt kan u contact opnemen met het educatieteam van WWF.

De download opent automatisch in een nieuw tabblad of is klaar om geopend te worden. Indien u hierover vragen hebt kan u contact opnemen met het educatieteam van WWF.

Uw bestelling kon niet geplaatst worden, gelieve contact op te nemen met educatieteam van WWF.

U heeft dit pakket reeds besteld. Indien u hierover vragen hebt kan u contact opnemen met het educatieteam van WWF.