Educatief materiaal

Radio Oorwoud Vuil! Vuil! Vuil!

Radio Oorwoud, dat is het muzikale project van WWF, met liedjes voor kinderen (maar ook grote mensen vinden ze héél leuk) over de natuur. Grappig, een beetje stout en met heel wat dierenweetjes. Er zijn ondertussen al drie cd’s uitgebroed: ‘Radio Oorwoud’, ‘Het is altijd wat in mijn habitat’ en uit het laatste ei kwam ‘Vuil! Vuil! Vuil!’.

Met 14 nieuwe nummers heeft Radio Oorwoud deze keer één doel: ga de natuur in. Het titellied ‘Vuil! Vuil! Vuil!’ en ‘Kom Buiten’ zetten de toon!

Daarnaast zijn het de verrassende vertolkingen die ook nu weer dit plaatje kleuren. Denderen voorbij: Matteo Simoni, Guido Belcanto, Ella Leyers, Wim Opbrouck, Maaike Ouboter, Sien Wynants, Fleddy Melculy, Sean Dhondt, Lady Linn, Sara van Deurzen, Bert Huysentruyt, Raymond van het Groenewoud, Def P en opper Oorwouder Hannelore Bedert.

Leerkrachten kunnen de liedjes van de cd Vuil! Vuil! Vuil! gratis openen in de app van Radio Oorwoud. Daarvoor heb je een actiecode nodig, die je onderaan deze pagina kan downloaden (en je krijgt meteen ook een actiecode voor de eerste twee cd's van Radio oorwoud). De nodige instructies om de app te installeren, staan ook opgenomen in deze download.

De cd is ook te koop op de webshop van WWF. Een leuk en zinvol cadeau voor jonge natuurfans waarmee je WWF en haar projecten steunt.

Er zijn ook Radio Oorwoudconcerten en theatervoorstellingen voor scholen. Meer informatie daarover vind je op www.radio-oorwoud.be.


De eerste en tweede cd van Radio Oorwoud kan je nog steeds gratis bestellen op deze site.

LEEFTIJD

Basisscholen

Thema

Wilde dieren

type

Video's, muziek