Educatief materiaal

Radio Oorwoud - 't Is altijd wat in mijn habitat

Het wildste radioprogramma voor kinderen van 6 tot 666 jaar is helemaal terug!

“’t Is altijd wat in mijn habitat” is een prachtig geïllustreerd boek mét cd. Bovenal is dit de ideale soundtrack voor klasdoorbrekende schoolprojecten en een 'musthave' voor elke leerkracht die natuurbescherming en natuurbeleving hoog op de (klas)agenda plaatst. Meer dan een uur lang krabt, grolt en brult deze muzikale rollercoaster van poel tot evenaar, van woestijn tot regenwoud. Uw leerlingen leren verschillende habitats kennen en ontdekken hoe dieren en planten zich hieraan aanpassen.

Met de stemmen van: Bart Peeters, Lady Linn, Pieter Embrechts, Slongs Dievanongs, Dimitri Leue, Kommil Foo, Isolde Lasoen, Hannelore Bedert, Sean Dhondt, Urbanus, Warre Borgmans, Sien Eggers en vele anderen

De natuur en haar problemen op kindermaat… maar dan wel dansbaar, een beetje stout en vol humor.

Er zijn ook Radio Oorwoudconcerten en theatervoorstellingen voor scholen. Meer informatie daarover vindt u op www.radio-oorwoud.be. Informatie over het geluidsniveau van de concerten vind u hier.
De cd's van Radio Oorwoud zijn hier gratis te bestellen door leerkrachten, studenten lerarenopleiding en educatieve medewerkers.

De cd is ook te koop op de webshop van WWF, met of zonder lidmaatschap van de WWF-Rangerclub. Een leuk en zinvol cadeau voor jonge natuurfans waarmee u WWF en haar projecten steunt. De eerste cd van Radio Oorwoud voor je klas bestellen kan hier.

Dit educatief materiaal werd ontwikkeld met de financiële steun van De Nationale Loterij.

LEEFTIJD

6 - 12 jaar

Thema

Bossen, natuur in België, wilde dieren, biodiversiteit

type

Muziek