Educatief materiaal

Living Planet School

Over de tool

Living Planet School is een gratis onderwijstool voor leerlingen van 6 tot 12 jaar, bestaande uit verschillende lessen. Aan de hand van deze tool ontdekken leerlingen de rijkdommen van de natuur op aarde en komen ze in aanraking met enkele milieuproblemen. Met Living Planet School willen we kinderen nieuwsgierig maken naar de ongelooflijke diversiteit van de natuur op onze planeet en gaan we samen met hen op zoek naar mogelijke acties!

Ontdek hieronder de verschillende hoofdstukken!


Ontdek de hoofdstukken:

#1 BIODIVERSITEIT: ALLES IS VERBONDEN

Wat is biodiversiteit? Wat is een ecosysteem? Hoe zijn alle organismen met elkaar verbonden? Hoe wordt het natuurlijk evenwicht verstoord en welke oplossingen bestaan er? Ontdek dit allemaal aan de hand van het gratis te bestellen biodiversiteitswebspel!

#2 BELEEF DE NATUUR

In dit hoofdstuk neem je met je klas een duik in de natuur en worden de 5 zintuigen geprikkeld. De leerlingen worden ondergedompeld in de door de school omringende natuur aan de hand van uitdagingen. Ga de uitdaging aan met je klas en ontvang een grote, kleurrijke poster en een lerarenhandleiding!

#3 De wolf is terug!

Terug? Wat betekent dat? Moeten we schrik hebben van wolven? Welke rol spelen wolven in het ecosysteem? En hoe kunnen we samenleven met de wolf? Bestel gratis een poster over de wolf in zijn leefgebied en download de leerlingenblaadjes en lerarenhandleiding!

#4 Een duik in de wereld van de otter


Ga met je leerlingen op ontdekkingsreis in de wereld van de speelse otter! Bestel een gratis pos
ter voor je klas!

# 5 Living planet school

In het 5e hoofdstuk van Living Planet School duik je met je leerlingen in de verscheidenheid aan dieren, planten en ecosystemen.BLIJF OP DE HOOGTE VIA ONZE NIEUWSBRIEF!


DOELSTELLINGEN

Living Planet School heeft een drievoudig doel

DOEL 1 - IK ONTDEK 

De leerlingen zijn verwonderd over de rijkdom van de natuur op aarde; ze ontdekken en begrijpen het concept biodiversiteit en het belang ervan.

DOEL 2 - IK BEGRIJP

De leerlingen begrijpen dat het natuurlijk evenwicht op aarde complex en soms kwetsbaar is (impact van een aantal menselijke activiteiten).

DOEL 3 - IK DOE

De leerlingen hebben zin om in actie te komen, om zich in te zetten en zo op hun niveau een positieve impact te hebben op hun leefomgeving. 


 HET FORMAAT

• De tool omvat een aantal lessen, die allemaal kort en gemakkelijk te gebruiken zijn en die los staan van elkaar.

• Elke les bestaat uit een handleiding voor de leerkracht en activiteiten voor de leerlingen.

• Doorheen de lessen komen drie soorten activiteiten aan bod. Sommige zijn bedoeld om inzicht te verwerven in nieuwe informatie, andere om zaken te ontdekken “op het terrein” en de laatste om in actie te komen.