Klimaatactie op school!

Klimaatactie op school!

Acties
Activiteiten in scholen

het tijd voor actie! Noteer alvast vrijdag 8 oktober 2021 in je agenda: dit wordt een historische dag waarop scholen in heel België in actie schieten voor het klimaat!  

Waarom 8 oktober? Omdat er 2 dagen later, op zondag 10 oktober, een klimaatmars georganiseerd wordt en we zoveel mogelijk de stem van kinderen en jongeren willen laten horen.

© WWF-US / Keith Arnold

Hoe kan je deelnemen?

Organiseer op 8 oktober een actie op je school. Hoe? De keuze is aan jou! Laat je creativiteit de vrije loop en ontwerp de actie die het beste bij je past. De mogelijkheden zijn eindeloos: slogans, liedjes, toneelstukjes, verkleedpartijen, flyers verspreiden voor 10 oktober, brieven schrijven aan politici... Alle acties hebben één ding gemeen: teken een groene cirkel op je handen. Verspreid je actie(s) door foto's te posten met de hashtags #WakeUpForClimate en #BackToTheClimate.

Sluit je aan bij ons Facebook-evenement: zo tonen we aan hoeveel mensen er betrokken zijn.

Roep zoveel mogelijk mensen op om deel te nemen aan de mars op 10 oktober. Klik hier voor meer info. Via deze website kan je ook flyers, posters en stickers bestellen en downloaden.

Wil je met je leerlingen op een leuke en interactieve manier aan de slag gaan rond het thema van de klimaatverandering? Bekijk dan zeker ons educatief aanbod rond dit thema.

Voor vragen omtrent deze actie kan je contact opnemen met onze parter, Klimaatcoalitie: [email protected] of hun website bezoeken.