Educatief materiaal

Beestige Klas 2017 en ZOOks

Toon de videoclip en daag je leerlingen uit en ga aan de slag met het gratis spel 'Waarom is natuur belangrijk'.

Het Beestige klaspakket bestaat uit:

  • Een inleidende video om het klasgesprek over het belang van de natuur te starten. Download het clipje hier.
  • Een lesactiviteit over de verschillende diensten die de natuur ons levert.
  • Spelborden en de nodige kaartjes zijn toegevoegd in het pakket.
    (Bestel onderaan deze pagina dit gratis pakket.)

WWF gaat samen met de Vlaamse animatiefilm ZOOks de filmtour op

De film is een hedendaags sprookje dat zich afspeelt in een wereld waarin de mens volledig gescheiden leeft van de natuur. De koning heeft al de natuur verbannen. Een ideaal uitgangspunt om met het met je leerlingen te hebben over het belang van de natuur. Kunnen mensen leven zonder natuur?

In absolute première maken de kinderen kennis met koning Ferdinand, gespeeld door Wim Helsen, die hen zal oproepen om afstand te nemen van de natuur. Maar geloven ze hem? En heeft de koning gelijk? In één lesuur ontdekken de leerlingen de vele ecosysteemdiensten die de natuur ons levert en het belang daarvan. De leerlingen staan even stil bij een aantal bedreigingen voor de natuur en zoeken samen naar oplossingen. 

Downloads

Spelbord Beestige Klas (A3) - spelkaartjes Beestige Klas (A4) - Filmposter ZOOks (A3) - Handleiding lage resolutie - Uitbreidingsset Natuur in de stad (via Leefmilieu Brussel) - infofiche rond het belang van natuur op kinderniveau

ZOOks?

De gebroeders Kristoff en Dimitri Leue werkten jarenlang aan de unieke Vlaamse animatiefilm ZOOks. Info over de vertoningen vind je op www.zooks.be. De trailer van de film kan u hier bekijken.