Bosbranden in Turkije

Branden bestrijden en gewonde dieren rehabiliteren

Een ongekende biodiversiteit bedreigd door de branden

Turkije heeft een ongelooflijk rijke biodiversiteit. Er zijn meer dan 11.000 plantensoorten, waarvan een derde inheems is! In de Turkse bergen leven vele diersoorten, zoals de caracal, de relmuis, de oehoe en de wilde geit. Alleen al de regio Antalya telt 121 bedreigde diersoorten. Deze dieren lopen het risico hun habitat te verliezen door de grote branden die elk jaar in Turkije uitbreken. In 2021 werd meer dan 283.000 hectare natuur vernietigd. Dat is evenveel als de totale oppervlakte die in de afgelopen 20 jaar is afgebrand.

Branden bestrijden en het redden van wilde dieren vormen de kern van ons werk in het veld

Naar aanleiding van de noodsituatie in augustus 2021 heeft WWF hulp geboden door helikopters uit Oostenrijk in te zetten om de branden te helpen bestrijden. Er werden ook EHBO-kits uitgedeeld om hulp te verlenen aan wilde dieren. WWF zamelt momenteel geld in om een terreinvoertuig aan te schaffen waarmee gewonde dieren kunnen worden vervoerd.

In de komende maanden zullen onze inspanningen ook gericht zijn op het opzetten van een mobiele veterinaire kliniek en een revalidatiecentrum voor gewonde dieren.

NAAM VAN HET PROJECT

Bosbranden in Turkije

Regio

Het Middellandse Zeegebied

Duur

08.2021 - 06.2022

budget

€ 100.000

PARTNERS

WWF-Turkije

ons doel

Bestrijding van branden in de regio's Antalya en Mugla, en de rehabilitatie van gewonde wilde dieren.

BEDREIGINGEN DIE DIT PROJECT HET HOOFD MOET BIEDEN

AANTASTING EN VERNIETIGING VAN HABITAT

Onvoldoende bosbeheer en steeds hevigere bosbranden bedreigen de natuurlijke habitat van diersoorten zoals de caracal, de oehoe, de wolf of de wilde geit in Turkije. WWF voert wereldwijd actie tegen het verlies van habitats.

mEER WETEN

Aantasting en vernietiging van habitatS

KLIMAATVERANDERING

Door de klimaatverandering neemt het risico op bosbranden toe en worden ze erger en frequenter. Ontdek wat WWF doet om de gevolgen van de klimaatverandering te beperken.

MEER WETEN

Klimaatverandering

Nos autres projets :

Branden in Griekenland

WWF en zijn partners verlenen technische steun om bosbranden te bestrijden en steunen maatregelen om toekomstige branden te voorkomen.

Hier wil ik meer over weten
Feux de forêts bosbranden

Branden in Siberië

In de afgelegen natuurlijke gebieden van Noordoost-Siberië woedt momenteel een ware ecologische ramp. Sinds het begin van de zomer is al 17 miljoen hectare kostbaar bos

mEER WETEN

Branden in Australië

In januari en februari 2020 moest de wereld machteloos toezien hoe ongeziene bosbranden Australië in de as legden.

Hier wil ik meer over weten

Branden in het Amazonegebied

In 2019 keek de wereld machteloos toe terwijl catastrofale bosbranden in Brazilië, Bolivia en Paraguay het Amazonewoud in de as legden.

Hier wil ik meer over weten