Pers

  Eerste koppel wolven in Vlaanderen: een actief beleid dat veehouders helpt zich aan te passen, dringt zich op

  Na een bijna onopgemerkt verblijf van zeven maanden, ziet het ernaar uit dat Naya gezelschap heeft gekregen van een tweede wolf. Dat er binnenkort weleens een roedel wolven in ons land zou kunnen leven, doet ook ons hart sneller slaan. Voordat we gaan dromen of wanhopen, kijken we best eerst naar de feiten en wat er moet gebeuren.

  Lees meer

  Earth Overshoot Day: ecologisch tekort voor de aarde vanaf 1 augustus

  Op 1 augustus 2018, overschrijden we de draagkracht van de aarde voor dit jaar. Dat betekent dat we op 7 maanden tijd, verbruikt hebben wat de aarde op één jaar kan produceren en dat we de komende maanden op het kapitaal van de planeet moeten gaan teren. ‘Earth Overshoot Day’ valt 7 dagen vroeger dan in 2016 (8 augustus), 12 dagen vroeger dan in 2015 (13 augustus), en maar liefst 18 dagen vroeger dan in 2014 (19 augustus). In 1997 lag de datum nog eind september. Ondanks het feit dat de transitie naar een fossielvrije wereld is ingezet, blijft het verbruik van de mens voorlopig stijgen. Nochtans zijn de oplossingen beschikbaar om de trend om te keren en de datum al in 2019 richting herfst te duwen.

  Lees meer

  WWF vraagt meer ambitie van de Belgische overheid voor de bescherming van de Noordzee

  De commerciële vissoorten maken slechts een klein deel uit van de meer dan 2 100 soorten die leven in de Noordzee. Als die soorten het goed doen is dat niet voldoende om te besluiten dat de Belgische Noordzee er goed aan toe is, 

  Lees meer

  WWF lanceert een zomercampagne voor meer ruimte voor Noordzeenatuur

  Kennen we de rijke biodiversiteit van de Noordzee? De zomercampagne van WWF roept op om deel te nemen aan de publieksconsultatie van de overheid over het voorgestelde nieuw marien ruimtelijk plan én meer ruimte voor de Noordzeenatuur te eisen.

  Lees meer

  Strijd tegen illegale handel in wilde dieren en planten opgedreven in België - WWF vraagt continuïteit en gecoördineerde visie

  Brussel, 10 juli 2018 – Minister Marghem en de federale inspectiedienst hebben vandaag de resultaten voorgesteld van hun inspecties van de handel in wilde dieren, planten en afgeleide producten, zoals hout. WWF staat positief tegenover de geleverde inspanningen van de overheid om met gerichte acties de illegaliteit van deze handel aan te pakken, en vraagt om hun continuïteit te garanderen en verder te versterken in de komende jaren. Want er is nog meer werk aan de winkel op vlak van handhaving van de wetgeving bij de douanediensten, politie, lokale inspecteurs en de magistratuur. Samenwerking, coördinatie en monitoring op al deze niveaus binnen een strategische visie zijn noodzakelijk om het probleem van illegale handel met succes aan te pakken in België. 

  Lees meer

  Vanwaar komt de houtskool die wij op onze barbecue leggen? WWF zocht het uit

  Invoer uit Afrika en Oekraïne, een gebrekkige Europese wetgeving en geen transparantie bij bepaalde merken ... De houtskoolsector doet ons de wenkbrauwen fronsen! Een onderzoek naar dit afgeleide houtproduct dat bij zomerse temperaturen bijzonder gegeerd is.

  Lees meer

  ‘Swingstate’ België slechts 16e op Europese ranglijst van klimaat- en energieambitie

  België is een land zonder veel ambitie op vlak van klimaat- en energiebeleid, zeker in vergelijking met onze buurlanden.  Volgens 11.11.11 en WWF ontlopende federale en deelstaatregeringen hun verantwoordelijkheid ten opzichte van niet alleen de Belg vandaag maar ook de toekomstige generaties en gemeenschappen die ook getroffen worden door de klimaatverandering.

  Lees meer

  De Middellandse Zee dreigt 'zee van plastic' te worden, waarschuwt WWF.

  De Middellandse Zee verandert in een gevaarlijk plastic vergaarbassin, met een recordniveau aan vervuiling. Dat zegt een nieuw rapport dat WWF vandaag vrijgeeft op Wereld Oceaan Dag. WWF roept iedereen op om in het dagelijks leven en tijdens vakanties het gebruik van plastic te beperken. 

  Lees meer

  Inheemse groep vangt unieke beelden van fauna in Amazonegebied

  Sinds 2016 traint WWF-Ecuador in een gezamenlijk project met WWF-België de gemeenschap van Zancudo Cocha in het Ecuadoraanse Amazonegebied in biologische monitoring met cameravallen. Vandaag, tijdens de Internationale dag van de biologische diversiteit, geeft WWF de eerste beelden vrij. En die zijn spectaculair.

  Lees meer

  18 Korhoenders komen aan in de Hoge Venen om de populatie te versterken

  Ondanks de bijzonder moeilijke weersomstandigheden in Zweden, bracht een missie 18 korhoenders (tien mannetjes en acht wijfjes) naar België om de populatie in de Hoge Venen versterken. 

  Lees meer

  Europees natuurrapport maant België dringend aan tot meer actie

  België laat veel kansen liggen door het gebrek aan verbindingen tussen natuurgebieden. Bovendien reikt de overheid te veel vergunningen uit voor economische activiteiten die een negatieve impact hebben op natuur. Dat blijkt uit een Europees rapport dat 18 natuurorganisaties opgesteld hebben

  Lees meer

  Europese klimaatdoelstellingen: Nederland, Duitsland en Frankrijk leggen lat hoger, waar blijft België?

  Vandaag stemt het Europees Parlement definitief over de verdeling van de klimaatdoelstellingen 
  voor 2030 onder de lidstaten. Die Europese 2030-doelstellingen over vermindering van uitstoot, 
  hernieuwbare energie en energie-efficiëntie1 werden niet aangepast na het Akkoord van Parijs van 
  2015, toen de globale ambitie werd aangeschroefd.

  Lees meer

  Laatste noordelijke witte neushoornmannetje dood

  Het laatste noordelijke witte neushoornmannetje, Sudan, is in Kenia gestorven. De laatste jaren van zijn leven verbleef hij in Ol Pejeta, een privénatuurgebied. Met zijn dood is het einde van het bestaan van de diersoort in zicht. Nu Sudan niet meer leeft zijn er nog maar twee noordelijke witte neushoorns over: de vrouwtjes Najin en Fatu, die ook in Ol Pejeta verblijven.

  Lees meer

  De integriteit van het enige nationaal park dat we hebben moet bewaard blijven, zegt WWF

  Het Nationaal Park Hoge Kempen vormt een eenheid met een bos van 30 hectaren bij de oude mijnsite van Eisden. Dat de Vlaamse overheid dit stuk bos wil gaan ontwikkelen, dat is te gek voor woorden. Het gaat om de uitvoering van een overeenkomst van 30 jaar geleden, we zijn vandaag 2018. 

  Lees meer

  Klimaatverandering bedreigt de helft van alle planten- en diersoorten in de belangrijkste natuurgebieden ter wereld

  Tot de helft van de planten- en diersoorten in de rijkste natuurgebieden van de wereld, zoals het Amazonegebied en de Galapagos, maar ook de Middellandse Zee, zouden rond de eeuwwisseling te maken kunnen krijgen met plaatselijke uitsterving als gevolg van de klimaatverandering als de koolstofuitstoot ongecontroleerd blijft stijgen

  Lees meer

  Earth Hour: klimaat en biodiversiteit zijn niet los te denken van elkaar

  Na tien jaar sensibilisering over klimaatverandering voegt Earth Hour dit jaar een ander prangend probleem dat onze planeet bedreigt toe aan het debat, namelijk de dramatische achteruitgang van de biodiversiteit.

  Lees meer

  In Azië dreigt een derde van de beschermde gebieden de tijgers te verliezen die er leven

  WWF en 10 andere natuurbeschermingsorganisaties onderzochten samen met overheden van tijgerlanden de toestand van de beschermde gebieden waar de soort leeft. Honderd of meer gebieden waar ongeveer 70% van de wilde tijgers in de wereld woont, zijn beoordeeld. De resultaten zijn zorgwekkend: slechts 13% van de zones voldoet aan de internationale normen.

  Lees meer

  Redden van IJsberen zal meer actie vereisen, aldus eerste scorecard van WWF

  Brussel, 8 januari 2018 – Zonder dringende actie om de uitstoot van broeikasgassen te verminderen, voorspellen wetenschappers het verdwijnen van een derde van alle ijsberen in de wereld tegen 2050. De eerste ijsbeer-scorekaart van WWF laat zien dat de betrokken landen nog steeds ver rond het doel blijven cirkelen.

  Lees meer

  Zuid-Afrika: het aantal gestroopte neushoorns neemt af maar blijft zorgwekkend

  Het aantal neushoorns gestroopt voor hun hoorns in Zuid-Afrika is gedaald - 26 minder gedood – ten opzichte van het voorgaande jaar, maar blijft op een verontrustend niveau voor een soort die met uitsterven bedreigd wordt. Bovendien maakt WWF zich zorgen dat de huidige tendensen in neushoornstropen de groeiende bedreigingen voor andere soorten, maar vooral voor lokale gemeenschappen die aan criminele groepen worden blootgesteld, verergeren.

  Lees meer

  Europarlementariërs gaan voor energie-efficiëntie en klimaatbeleid, maar kiezen het foute pad op biomassa

  Het Europees Parlement voegde vandaag een dosis ambitie toe aan het voorstel voor energie-efficiëntie van de Europese Commissie en steunde een klimaatdoelstelling voor 2050 voor de EU. Het heeft echter ook gestemd voor zwakke doelstellingen voor hernieuwbare energiebronnen en voor verbranding van bomen voor energie.

  Lees meer

  Staatssecretaris Philippe De Backer presenteert visie voor de Noordzee naar 2050 toe: een goede 1e stap, zeggen WWF en Natuurpunt

  Vandaag stelt staatssecretaris voor de Noordzee Philippe De Backer een visietekst voor het Belgische deel van de Noordzee voor, na een jaar van uitgebreide consultaties. WWF België en Natuurpunt, die meewerkten aan de visietekst, zijn blij met het resultaat en ook met de ruime rondvraag die daartoe leidde.

  Lees meer

  Wetenschappers ontdekken 115 nieuwe soorten in Groot Mekong stroomgebied, zegt WWF

  Een hagedis die lijkt op een krokodil en nu al vereeuwigd werd in een stripfiguur, een slak etende schildpad ontdekt op een Thaise markt en een vleermuis met hoefijzer motief die niet zou misstaan ​​in een Star Wars film: het zijn slechts drie van de nieuwe soorten die ontdekt werden in de Mekong regio in 2016, volgens een nieuw rapport vrijgegeven vandaag door WWF. 

  Lees meer

  Consumenten in China steunen het opkomend ivoorverbod, maar het besef is laag, zegt grootste ivoor-consumentenonderzoek ooit

  Eind deze maand wordt in China een belangrijk verbod op de binnenlandse handel in ivoor van kracht. In de aanloop naar deze historische gebeurtenis organiseerden WWF en TRAFFIC het breedste consumentenonderzoek naar ivoor ooit in China. De enquête stelde vast dat een verbod op ivoorhandel wijdverbreide steun geniet van een meerderheid van de ondervraagde consumenten, ondanks dat veel burgers niet op de hoogte waren van het aanstaande verbod.

  Lees meer

  Verwachtingen WWF van de One Planet Summit in Parijs: de regels van het financiële systeem veranderen

  Frankrijk organiseert deze week de One Planet Summit, een internationale klimaattop ter gelegenheid van de tweede verjaardag van de Overeenkomst van Parijs. Er moet nog veel worden gedaan om de ergste klimaatverandering te voorkomen, maar deze internationale top moet een gelegenheid zijn om de uitvoering van de Overeenkomst van Parijs te bespoedigen door nieuwe toezeggingen te doen.

  Lees meer

  WWF onthult nieuw rapport over de ongeziene voordelen van het redden van wilde tijgers en lanceert eindejaarscampagne

  Geld investeren om wilde tijgers te redden heeft ongeziene voordelen voor de Aziatische fauna en voor miljoenen mensen die leven in de historische tijgergebieden. Het rapport “Voorbij de strepen: red tijgers en red zoveel meer” komt uit op de 7e verjaardag van een historische top van alle tijgerlanden die het aantal tijgers wereldwijd wil verdubbelen. WWF-België voegt de daad bij het woord met een eindejaarscampagne die mensen vraagt om de wilde tijger een kans te geven. 

  Lees meer

  WWF verwijt Minister Marghem chronisch uitstelgedrag

  Federaal Minister Marghem vertoont een chronisch uitstelgedrag, zegt WWF in een Open Brief aan de Minister, die vandaag werd gepubliceerd in De Morgen en La Libre Belgique. Aanleiding is de beleidsverklaring die de Minister vandaag voorleest in het parlement. 

  Lees meer

  Nieuwe klimaatplannen moeten ook achteruitgang biodiversiteit aanpakken

  Als de wereld de mondiale temperatuurstijging tot 1,5° Celsius wil beperken, dan zullen landen hun acties rond klimaat moeten combineren met acties die de biodiversiteit in hun landen beschermen, zegt WWF in een nieuw rapport, niet toevallig tijdens de klimaattop in Bonn.

  Lees meer

  Climate Performance Index: België op plaats 32 van de 60!

  België staat slechts 32ste in het klassement dat de doeltreffendheid van de strijd tegen de klimaatverandering door de meest vervuilende landen ter wereld afmeet. Voor de Belgische milieu-NGO's weerspiegelt deze middelmatige plaats het gebrek aan een duidelijke politieke visie op energie en klimaat in de afgelopen jaren in ons land.

  Lees meer

  Nationale Bank kan en moet rol opnemen in strijd tegen klimaatverandering

  In het Federaal Parlement gingen politici vandaag in debat over de financiële risico’s die de klimaatverandering stelt voor ons land. De centrale banken in de buurlanden ondernemen al stappen. Voor ons land zei de Nationale Bank van België (NBB) dat het financiële risico van klimaatopwarming in België 80 miljard euro bedraagt.

  Lees meer

  Bosolifanten populaties in Centraal Afrika dicht bij complete ondergang

  Een nieuwe studie van WWF nam de olifantenpopulaties in 4 centraal Afrikaanse landen onder de loep. Daaruit blijkt dat het aantal bosolifanten in de voorbije 8 jaar in een gebied van bijna 6 miljoen hectare met 66% gedecimeerd werd. Eén lichtpuntje: in beschermde gebieden is het aantal stroperijgevallen significant lager: het zijn dus echte veilige havens voor opgejaagde dieren die overblijven. (Persbericht in het Engels)

  Lees meer

  Bewuste Visweek = consument gaat massaal voor visproducten met keurmerk

  Wereldwijd staat het overgrote deel van de gemonitorde visbestanden onder grote druk. Visserij heeft niet alleen gevolgen voor de visbestanden waarop wordt gevist maar ook voor het daarmee samenhangende leven in de zee. Zo leiden bijvangst en aantasting van het mariene milieu tot een grote achteruitgang van de biodiversiteit in onze zeeën en oceanen. Daarom organiseren we voor de 3e keer een duurzame visweek van 25 september tot 1 oktober.

   

  Lees meer

  Waarom de nieuwe voedseldriehoek goed en nodig is voor het milieu

  De nieuwe voedseldriehoek die het Vlaams Instituut Gezond Leven voorstelt is een goede zaak voor het milieu. Meer nog: het is een geweldige opportuniteit om mensen aan te tonen dat ieder van ons een impact heeft op de planeet en dat we die impact zelf ook kunnen bepalen. 

  Lees meer

  De milieubeweging roept de privé-sector op om een einde te maken aan de vernietiging van de Braziliaanse Cerrado

  Tussen 2013 en 2015 vernietigde Brazilië 18.962 km² natuur in de Cerrado. Dit betekent een equivalent van de grootte van de stad Londen elke twee maanden. De snelheid van deze vernietiging maakt dat deze regio een van de meest bedreigde ecosystemen ter wereld is. Daarom verenigden WWF en andere milieuorganisaties hun krachten en ze stelden een manifest op.

  Lees meer

  Kazachstan krijgt na lange afwezigheid weer wilde tijgers

  WWF en de overheid van Kazachstan gaan op termijn in totaal 25 tot 30 Siberische tijgers uitzetten in oorspronkelijk leefgebied van de uitgestorven Kaspische tijger. Het is de eerste keer dat tijgers opnieuw worden uitgezet in een land waar de soort uitgestorven was. 

  Lees meer

  Centraal Afrikaanse ivoormarkten gaan ondergronds maar de handel woekert als nooit tevoren, zegt nieuw onderzoek

  Zwakke overheden, corruptie en wijzigende dynamieken op de markten ondermijnen de moeizame pogingen om de illegale handel in ivoor onder controle te krijgen. In een nieuwe studie vergeleken onderzoekers van TRAFFIC de gegevens van marktonderzoeken in de grote steden van Kameroen, de Centraal Afrikaanse Republiek, Congo, de DRC en Gabon.

  Lees meer

  381 nieuwe soorten ontdekt in het Amazonewoud.

  In het Amazonewoud zijn maar liefst 381 nieuwe soorten ontdekt. Dat zegt een rapport dat WWF vandaag uitbrengt. Het gaat om 216 plantensoorten, 963 vissen, 32 amfibieën, 20 zoogdieren, 19 reptielen en één vogelsoort. Ze werden ontdekt tijdens de voorbije 24 maanden. Het rapport komt uit terwijl het Amazonegebied erg onder druk blijft staan. WWF vraagt dringend actie om het grootste tropische woud van de wereld beter te beschermen. De snelheid waarmee vandaag soorten verdwijnen, is 1000 tot 10.000 sneller dan het natuurlijke ritme van uitsterving.

  Lees meer

  Cruciale Top moet het kritisch bedreigde sneeuwluipaard en zijn habitat redden

  Vandaag start een cruciale top waarop de 12 landen waar nog sneeuwluipaarden leven maatregelen moeten afspreken om de soort te redden van de ondergang. Hun achteruitgang gaat hand in hand met de teloorgang van brongebieden waar 20 van de belangrijkste rivieren van Azië ontspringen. 

  Lees meer

  EARTH OVERSHOOT DAY blijft oprukken ondanks opkomende transitie

  Op 2 augustus, overschrijden we de draagkracht van de aarde voor dit jaar. Dat betekent dat we, op iets meer dan 7 maanden, verbruikt hebben wat de aarde op één jaar kan produceren en dat we de komende maanden op het kapitaal van de planeet moeten gaan teren. ‘Earth Overshoot Day’ valt zes dagen vroeger dan vorig jaar (8 augustus).

  Lees meer

  WWF verwelkomt UNESCO-erkenning van Zoniënwoud als eerste in ons land

  Op vrijdag 7 juli erkende de UNESCO een serie oude en primaire Europese bossen als natuurlijk werelderfgoed. Het gaat om intacte beukenbossen, waaronder het Zoniënwoud bij ons. WWF-België verwelkomt deze beslissing, die een echte erkenning is voor het ecologische en culturele belang van het Zoniënwoud.

  Lees meer

  Massive ivory haul in Hong Kong highlights urgent need for crackdown on wildlife crime syndicates

  WWF is calling for an urgent clamp down on international organized ivory trade syndicates, as customs officers in Kwai Chung, Hong Kong report their seizure of approximately 7.2 tonnes of ivory in a shipping container inbound from Malaysia, earlier this week.

  Lees meer

  WWF campaign win: Spain must now commit to stop dredging inside outstanding wetland site

  Spain was forced to end plans for dredging the river, and WWF now calls on Spain to keep to this promise and build on it, as there is much more to do.

  Lees meer

  Belgische gerecht begrijpt ernst van illegale handel in bedreigde soorten en stelt voorbeeldvonnis

  De correctionele rechtbank in Brussel veroordeelde vandaag 3 Chinese smokkelaars tot 15 maanden cel waarvan de helft met uitstel. Ze waren in Zaventem betrapt met meer dan 2000 gedroogde zeepaardjes en ook nog enkele stukken ivoor. De arrestatie toont aan dat de illegale handel in wilde dieren en planten in België geen ver-van-mijn-bed-show is. 

  Lees meer

  Eenzijdige beslissing van de regering Trump is ronduit egoïstisch

  Andermaal ontloopt Trump zijn internationale verantwoordelijkheden. Onze regering moet samen met haar Europese partners duidelijk maken dat het eigengereide optreden van de Amerikaanse regering volstrekt onaanvaardbaar is, en dat deze beslissing enorme economische en diplomatieke gevolgen heeft

  Lees meer

  Tijdelijk verbod op kieuwnetten zal vaquita niet redden

  Het meest bedreigde zeezoogdier ter wereld, de vaquita of (Californische bruinvis) blijft bedreigd, ondanks de tijdelijke verlenging van het verbod op kieuwnetten in het noorden van de Californische golf. Die werd gisteren aangekondigd door de Mexicaanse regering. WWF vreest dat het huidige verbod niet zal volstaan om de soort en zijn unieke habitat te beschermen. Bovendien moet de link met China aangepakt worden.

  Lees meer

  10 korhoenen uit Zweden komen laatste zieltogende populatie in Hoge Venen redden

  Op 28 en 29 april laatstleden werden 10 korhoenen (5 hanen en 5 hennen) gevangen in Zweden en naar de Hoge Venen gebracht. Ze gaan daar de zieltogende populatie versterken van de emblematische soort die ter plaatse nog slechts met drie individuen overbleef. De actie werd gecoördineerd door de Universiteit van Luik en het Koninklijk Belgisch Instituut voor Natuurwetenschappen, vergezeld door een vertegenwoordiger van WWF België.

  Lees meer

  WWF en FSC lanceren nationale campagne om de consument te helpen de verantwoorde keuze te maken voor houtproducten.

  De massale ontbossing en bosdegradatie in de wereld is een probleem voor ons allemaal. Ontbossing stoppen is een van meest efficiënte maatregelen tegen de klimaatverandering. Bovendien redden we er ook het levensonderhoud mee van 1,6 miljard mensen die rechtstreeks afhankelijk zijn van het bos, en honderdduizenden dier- en plantensoorten, waarvan velen intussen ernstig bedreigd zijn. Door hout of houtproducten te kopen met het FSC®-label (Forest Stewardship Council), kan iedereen mee ontbossing helpen vermijden en bijdragen aan de oplossing. 

  Lees meer

  “Maak een succes van snelle uitbouw van wind op zee”

  Met zijn voorstel om de huidige concessies voor wind op zee te schrappen, zorgt Philippe De Backer voor woelige wateren. Voorbeelden uit het buitenland illustreren immers dat de kosten van wind op zee nog sterk kunnen dalen. Daar moeten we zeker uit leren. Maar het mag er niet toe leiden dat de verdere uitbouw van wind op zee in het gedrang komt. “We moeten snel schakelen”, aldus Sara Van Dyck van BBL. “Als we de hernieuwbare energiedoelstellingen willen halen, moeten er nog vóór 2020 nieuwe turbines bijkomen. Ook het klimaat aanvaardt geen uitstel meer”. Dat zeggen Bond Beter Leefmilieu, Greenpeace en WWF in een gezamenlijke reactie.

  Lees meer

  Belgische banken investeren nog steeds 40 miljard euro in fossiele energie, zegt klimaatcoalitie

  Meer dan 40 miljard euro, zo veel investeren de vier grootste banken in België nog altijd in financieel risicovolle fossiele brandstoffen. Met de lancering van een nationale campagne roept de Klimaatcoalitie BNP Paribas, ING, KBC en Belfius op om deze middelen weg te halen uit de fossiele brandstoffenindustrie en te investeren in duurzame energiebronnen.

  Lees meer

  WWF-rapport: 30% van de Unesco-gebieden bedreigd door handel in wilde soorten

  Brussel, 18 april 2017 – Hoewel Unesco-werelderfgoedgebieden bekend staan om hun natuurlijke schoonheid, om hun biodiversiteit, hun geologische en ecologische kenmerken, wordt 30% ervan bedreigd door stroperij, bosexploitatie en illegale visvangst. Die verwoestende activiteiten brengen zowel de soorten die ter plaatse leven in gevaar als de plaatselijke gemeenschappen die ervan afhankelijk zijn voor hun levensonderhoud.

  Lees meer

  Milieubeweging: “Laat Langerlo het einde zijn van alle grootschalige biomassa in Vlaanderen”

  De geplande biomassacentrale van Langerlo is nu in principe definitief van de baan. WWF, Bond Beter Leefmilieu, Greenpeace en de lokale partners van Greenpeace en Transitie Limburg zijn blij met de beslissing van het Vlaams Energie-agentschap (VEA) om geen uitstel te verlenen voor de opstart. De beslissing is een belangrijke overwinning voor de milieu- en de lokale burgerbeweging, die het project al jarenlang aanvecht. Het is ook de enige logische keuze voor het milieu én de consument. Een versnelling in de uitbouw van wind- én zonne-energie en een versterkte inzet op groene warmte moet ons nu op weg zetten naar een duurzame en betaalbare energietoekomst.

  Lees meer