WWF vietnam header WWF vietnam header

Duurzame ontwikkeling in de Mekongdelta

Voor een duurzaam beheer van de Mekongdelta in Vietnam

 

De Mekongdelta in Vietnam wordt bedreigd door economische activiteiten, klimaatverandering, droogte, onduurzame waterkrachtcentrales en landbouw. Door een gebrek aan overleg en onderling begrip slagen overheden en maatschappelijke organisaties er niet in om samen een duurzaam beleid uit te werken voor de regio.

Nochtans is dat dringend nodig aangezien 80 % van de plaatselijke bevolking van de rivier afhankelijk is voor zijn inkomsten en voedsel. Daarom hebben wij een project gestart waarbij de bevolking betrokken wordt bij het beheer van de delta.

Na de analyse van de huidige situatie zal een plan opgesteld worden om de autoriteiten, het maatschappelijk middenveld en de bevolking nader tot elkaar te brengen en aandacht te vestigen op het belang van het duurzame beheer van de hulpbronnen. Zo kan een efficiënt beleid worden gevoerd en wordt het fundamenteel recht van een gezond milieu en een duurzame ontwikkeling gegarandeerd.

 

 

 

 • Regio
  Mekongregio
 • Duur
  2017-2018
 • Doel
  De rol van het maatschappelijk middenveld en van de lokale bevolking versterken om zo te bouwen aan het duurzame beheer van de Mekongdelta
 • Partners
  WWF-Vietnam, PACCOM, VRN

Budget

rapports annuels