WWF miombo header WWF miombo header

Miombobossen

Olifanten, neushoorns, giraffen, leeuwen, nijlpaarden en jachtluipaarden zijn slechts enkele voorbeelden van de rijke diversiteit die nog steeds voorkomt in de beboste savannes van Miombo; een diversiteit die in toenemende mate wordt ondermijnd door de negatieve gevolgen van de ontwikkeling van de infrastructuur en de stroperij.

 

De Miombobossen beslaan een groot deel van centraal en zuidelijk Afrika en vormen samen één groot gebied van graslanden, savannes en struikgewas. Miombo is een cruciale regio voor de bescherming van emblematische, Afrikaanse diersoorten. Het biedt een grote diversiteit aan landschappen, relatief ongerepte natuur en interessante verbindingen tussen de verschillende habitats van verschillende landen.

Maar de regio staat ook voor enorme uitdagingen doordat ze het doelwit is van stropers en het slachtoffer van infrastructuurontwikkeling. WWF getroost zich veel inspanningen in deze regio om de biodiversiteit te beschermen, conflicten met de lokale bevolking te beperken en de achteruitgang van het milieu een halt toe te roepen.

Steun onze acties:

Adopteer een olifant

 • Geografische ligging
  Centraal en Zuidelijk Afrika (Angola, Burundi, de Democratische Republiek Congo, Malawi, Mozambique, Namibië, Tanzania, Zambia en Zimbabwe).
 • Oppervlakte
  2,4 miljoen km²
 • Klimaat
  Tropisch, subtropisch en gematigd, afhankelijk van de regio.
 • Landschap
  Weiden, savannes en beboste gebieden
 • Miombobossen