De Karpaten strekken zich uit over zeven landen, Tsjechië, Polen, Slovakije, Oekraïne, Hongarije, Roemenië en Servië, en vormen een brug tussen Noord-, Zuid- en West-Europa. Ze zijn daarom van groot belang voor de verspreiding van planten en dieren over heel het continent. Naast grote carnivoren, herbergen de Karpaten ook bedreigde vogelsoorten, zoals de keizerarend en de oeraluil.
De Karpaten zijn een natuurlijk toevluchtsoor bij uitstek en bieden de mensen ook diverse en waardevolle natuurlijke hulpbronnen zoals water en hout. Maar sinds kort brengt de snelle ontwikkeling van de regio grote uitdagingen met zich mee voor de bescherming van de wildernis.
WWF leidt langetermijnprojecten om ervoor te zorgen dat de Karpaten een ideale woonplaats blijven voor iedereen, en dat de mensen de regio op een duurzame manier beheren, met respect voor de plant- en diersoorten. Daarom werken we samen met lokale gemeenschappen rond onder andere ecotoerisme, duurzaam bosbeheer (FSC) en bosbeleid om de bewoners te sensibiliseren en de natuurlijke rijkdom van de Karpaten te behouden.