0006 0006

Make It Wild!

Steek samen met WWF je handen uit de mouwen voor de natuur op 28 april in het Nationaal Park Hoge Kempen.

 

Make It Wild! is een gratis feest voor iedereen die de natuur in België wil ontdekken en beschermen. Een actie voor de natuur, wandelen in het Nationaal Park en leuke animaties, er is voor elk wat wils.

Klaar voor actie! Samen vormen we een gebied om tot een oase voor biodiversiteit. Wil je je handen uit de mouwen steken ?

Het is ook niet meer mogelijk om voor Make It Wild! online in te schrijven maar kom langs op zondag en geniet van de vele activiteiten. 

#MoveForNature #ConnectNature #MakeItWild

 

shutterstock 423535771

Een grote actie voor de natuur

Biodiversiteit speelt een vitale rol in ons dagelijks leven en bestuivers zoals wilde bijen en insecten zijn in gevaar. Bijna 80% van de wilde bijen in Europa zijn al verdwenen. Samen kunnen we actie ondernemen om de biodiversiteit te behouden. Help samen met WWF een gebied  terug te geven aan wilde natuur. Op 28 april kan je leren over de biodiversiteit in België en hoe je zelf kan bijdragen om de natuur te beschermen in jouw tuin en/of op jouw terras.

-------------

Wat is precies de actie? 

Het doel van onze actie voor de natuur #MakeItWild is om (1) een natuurlijke ruimte "wilder" te maken en (2) mensen te tonen dat ze ook thuis iets voor de natuur kunnen doen, in hun tuin, op hun terras of zelfs in hun dorp of stad. We zullen een grasvlakte transformeren in een gebied voor wilde fauna en flora.

Samen zullen we verschillende plekken creëren voor verschillende specifieke ecosystemen, gaande van

  • het planten van een bloemenweide
  • het planten van aromatische kruiden
  • het bouwen van een insectenhotel
  • het voorbereiden van een stukje 'wilde natuur' (ruigte)

Elke deelnemer zal de handen uit de mouwen moeten steken om bij te dragen aan deze actie en de natuur opnieuw wilder te maken! Alle deelnemers zullen ook de nodige kennis vergaren om deze acties thuis te kunnen doen. Let's Make It Wild!

-------------

Wandelen in het Nationaal Park Hoge Kempen

We nodigen jou graag uit om tijdens een wandeling van 4 km (of meer – volledig jouw keuze) te genieten van de schoonheid van het Nationaal Park Hoge Kempen en onze natuurbehoudsprogramma's in België te ontdekken.

Maak tijdens de wandeling kennis met enkele wilde dieren uit België: de wolf, de wilde kat, de otter en de zwarte ooievaar. Wil je bijleren of denk je alles al te weten over deze dieren? De experts van WWF staan jou graag te woord.

WWF action days make it wild gallery02

 

WWF action days make it wild gallery03

Een mini festival voor de natuur

Naast de actie voor de natuur en de ontdekking van het Nationaal Park, geven we deze dag een festivalsfeer met foodtrucks met lokale en duurzame gerechten, live muziek met miniconcerten, activiteiten over de natuur voor iedereen…

 

Make It Wid! is:

  • Een ontdekkingstocht van minstens 4 km in het Nationaal Park Hoge Kempen.
  • De ontdekking van WWF natuurbehoudsprogramma's in België en de ontmoeting met onze experten.
  • Een geweldige actie voor de natuur. Vergeet niet om in te schrijven, want de plaatsen zijn beperkt.
  • Een festivalsfeer met miniconcerten gedurende de dag en gratis activiteiten/workshops over de natuur voor alle leeftijden.
  • Lokaal en duurzaam eten.

 

Bedankt aan onze partners:

NPHK     genk    Loterie logo     logoMuseum NL    logo SRBE transparent

Action Day A4 NL 300dpi

Google Maps

Een vraag?

Als je een vraag hebt, kan je onze veelgestelde vragen raadplegen of contact met ons opnemen
via e-mail events@wwf.be of telefonisch op 02 370 09 20.