Beach clean up

SCHOONMAAKACTIE STRAND VAN OOSTENDE

 

BEDANKT VOOR JE HULP!

Meer dan 90 vrijwilligers namen deel aan de Beach Clean Up in Oostende op 31 oktober. Deze actie werd georganiseerd door RTL-TVI's "Make Belgium Great Again" en WWF.

De vrijwilligers kwamen uit heel België. Julie en haar vriend namen bijvoorbeeld de trein van Genappe (Waals Brabant) naar Oostende, alleen om deel te nemen aan de inzameling van afval. Veel gezinnen hebben gebruik gemaakt van de herfstvakantie om met ons mee te gaan naar het strand. 'Het is belangrijk om kinderen te informeren over de bescherming van de natuur', zegt Gregory, de vader van Basil en Leo.

 

 

EEN BERG AFVAL

De Belgische kust is een open vuilnisbak... We vonden 1500 stukken afval per kilometer strand, waarvan meer dan 95% plastic afval is. Deze vervuiling schaadt het ecosysteem van de Noordzee. Duizenden zeedieren slikken plastic microdeeltjes of raken gevangen in ons afval.

De ‘buit’ van het Beach Clean Up Oostende is niet om vrolijk van te worden. Vrijwilligers vulden tientallen zakken met sigarettenpeuken, papieren, zakken, flessen en plastic rietjes. Ze vonden zelfs een paar schoenen, een viskrat en een boottouw gestrand in de rotsen bij het strand!

HOE PLASTICVERVUILING AAN TE PAKKEN?

Het strand van Oostende is (een beetje) schoner dankzij de hulp van de vrijwilligers. ‘Clean the Coast’ is een actie voor iedereen. Maar er is nog steeds veel werk... 8 miljoen ton plastic belandt elk jaar in de oceaan. Het elimineren van deze toevloed is een grote uitdaging. Daarom is het belangrijk om alle vormen van wegwerpplastic te vermijden.

 

PRAKTISCHE INFORMATIE

WAAR & WANNEER?

  • 31 oktober voor het strand van Oostende
  • Verzamelen om 13u voor de vlaggen WWF en RTL-TVI.
  • Einde van de reiniging om 16u

Hoe?
Vergeet niet om je op een duurzame manier te verplaatsen naar Oostende. Met de trein als je de dag doorbrengt. Met de tram van de kust of op de fiets als je je vakantie doorbrengt in een van de andere Belgische badplaatsen.