cover02 cover02

Samen staan we sterker

 

Een tijd vol activiteiten voor jou en je familie!

 

Voor sommigen betekent de ‘lockdown’ een terugkeer naar het essentiële, met meer tijd voor zichzelf en zijn of haar familie. Voor anderen heeft zoveel tijd hebben een destabiliserend effect. Wij delen graag enkele ideeën voor jou en je gezin om het beste te maken van deze tijd, die tegelijkertijd ook goed zijn voor de planeet.

 

01

Leer iets bij

Niet naar school gaan, moet niet per sé gelijkstaan aan spijbelen! Ontdek onze educatieve website waarop je kinderen alles leren over klimaatverandering op een speelse en interactieve manier. Lessen, quizzen en experimenten staan op het programma.

Ik doe mee

02

Lees onze natuurmagazines

Ontdek exclusief ons officiële natuurmagazine en dompel je kinderen onder in de wonderen van onze planeet met de gratis beschikbare Rangerclubmagazines!Ik ontdek

03

Creëer iets nieuws uit iets ouds

Heb je al gehoord van “upcycling”? Of de kunst om nieuw leven te geven aan iets dat anders in de prullenbak zou belanden? Hier vind je enkele ecologische en ludieke ideeën waarmee je gemakkelijk oude flessen, eierdozen en andere, lege verpakkingen kan recycleren.

Ik creëer

05

Laat je inspireren

Aandacht aan alle ouders die niet meer weten wat ze nog kunnen doen met hun kinderen: ontdek onze goudmijn aan activiteiten die je kinderen zowel binnen als buiten eventjes zoet houden en jou een ogenblik rust geven! 

Ik ontdek

06

(Her)ontdek de natuur…  

De schoonheid van de natuur is nooit ver weg… Dit tonen we met enkele uitzonderlijk scènes uit de natuur in België gebracht door collega’s van het terrein! 


Ik kijk

07

…en verwelkom ze bij jou thuis! 

Voor de gelukkigen onder ons met een tuin, zorgden we voor 6 timmer- en tuinieractiviteiten die de natuur over heel België met elkaar verbindt! Nestkastjes, bloemenweiden, insectenhotels, … ontdek onze tips om beter de natuur in je tuin  te verwelkomen. 

Ik doe

04

Wees verwonderd! 

Als je er nog niet van gehoord hebt, bekijk dan zeker de prachtige documentaireserie "Our Planet" op Netflix, geproduceerd in samenwerking met het WWF, en ontdek de wonderen van de natuur en hoe deze onder druk komen te staan.

Ik ontdek

08

Rust heerlijk uit

Na een lange dag werken in de tuin, moedigen we je aan kaarsje aan te steken, languit op de sofa te liggen en weg te dromen bij onze Spotify-playlist “Earth Hour”, met geluiden uit alle hoeken van de wereld. 

Ik ontsnap