WWF tigre sumatra sumatraanse tijger header WWF tigre sumatra sumatraanse tijger header

Sumatraanse tijger

De 'Sumatraanse' tijger leeft op het Indonesisch eiland Sumatra, het enige eiland waar populaties tijgers, neushoorns, orang-oetans en olifanten samenleven.

 

Wat zijn de belangrijkste bedreigingen?

Ontbossing en stroperij bedreigen de 'Sumatraanse' tijger en als er niks gedaan wordt zal hij, net als de 'Javaanse' tijger en de 'Balitijger', verdwijnen. Het verlies van de bossen treft ook de prooien van de tijgers. De tijgers moeten dus op zoek naar voedsel in bewoonde gebieden, een situatie die de conflicten tussen mens en dier doet toenemen. Maar de grootste bedreiging voor deze ondersoort van de tijger blijft de stroperij en illegale handel. 

Wat doet WWF?

WWF werkt aan het verminderen van stroperij van de 'Sumatraanse' tijger en helpt wetshandhavers hun beveiligingsmaatregelen te verhogen. Zo helpen we bijvoorbeeld om vallen van stropers in de wouden te verwijderen. WWF heeft ook cameravallen geplaatst in bepaalde essentiële zones om zo de tijgers beter te observeren. De informatie die we hiermee verzamelen is erg belangrijk om doeltreffende natuurbehoudsmaatregelen te kunnen nemen.

 • Populatie
  Ongeveer 400
 • Wetenschappelijke naam
  Panthera tigris sondaica
 • Grootte en gewicht
  tot 250 cm | 75 tot 140 kg
 • Gebied
  Sumatra