WWF en Weleda

WWF en Weleda werken samen om de oerbossen van Europa te beschermen! Van 21/03 tot en met 10/04, zal Weleda per verkocht product €1 aan WWF schenken, om zo onze oerbossen te behouden.

Het behoud van de ongerepte natuur is erg dierbaar voor zowel WWF als voor Weleda, producent van duurzame natuurcosmetica en geneesmiddelen. Daarom zal Weleda WWF helpen bij 50% van het identificatiewerk voor 2016, goed voor een gebied van 20 000 hectare oerbossen.

In de provincies Caras-Severin en Hunedoara, in het zuidwesten van Roemenië, kan je een van de best bewaarde schatten van de Karpaten vinden: het grootste gedeelte oerbossen van deze bergketen. Zo’n landschappen zijn zeldzaam geworden in Europa, en hun waarde groeit met de dag. De bossen zijn hier verbonden met alpenweiden en natuurlijke bergrivieren, in een adem benemend mozaïek van landschappen.

Voor dit ongerepte gebied geeft Weleda zijn steun. Met het ingezamelde geld zal Weleda WWF helpen om deze twee waardevolle gebieden te identificeren. Via deze inventarisatie leert WWF de lokale planten, dieren en ecosystemen beter kennen, zodat daarna de nodige maatregelen kunnen worden genomen om ze verder te beschermen, zoals bijvoorbeeld het creëren van de ecologische corridors voor betere overlevingskans van dieren en planten.

Jij kan ook bijdragen aan de bescherming van de laatste oerbossen in Europa.

Van 21 maart tot en met 10 april 2016 doneert Weleda per verkocht product 1 euro aan WWF. Bovendien geniet je ook zelf een korting van 1 euro per product.

Meer info vind je op weleda.be/oerbos.

Wees er snel bij!