WWF amazon fires cover WWF amazon fires cover

Noodfonds voor het Amazoneregenwoud

 

We hebben je hulp nodig om de brandhaarden op het terrein te bestrijden.

Het Amazoneregenwoud, de onvervangbare groene long van onze planeet, wordt al weken lang geteisterd door een recordaantal bosbranden die alle leven in het woud vernietigt.

WWF heeft een noodfonds opgericht voor deze uitzonderlijk ernstige situatie. Met de ingezamelde giften ondersteunt ons team het meest dringende werk op het terrein.

Maar vandaag is er nog altijd dringende hulp nodig in Bolivia en ook in de aangrenzende regio’s in Brazilië en Paraguay, waar de bevolking ook te kampen heeft met branden die voort blijven woeden. De droge hete winden blijven het vuur aanwakkeren. Er valt dus nog een sterke toename van het aantal branden te verwachten in de maand september.

amazonia2 NL

Daarom hebben wij dringend uw steun nodig om deze catastrofe tegen te gaan, dag na dag massale hulp te bieden en zoveel mogelijk te redden wat er nog te redden valt.

Samen zijn we altijd sterker. Steun jij het Amazonegebied in deze moeilijke tijden?

 

NOODFONDS VOOR HET AMAZONEREGENWOUD

PS: Wist je dat je 45% van je giften aan WWF in mindering kunt brengen van je belastingen als ze samen op het einde van het jaar minstens € 40 bedragen? Zo kost € 40 je in werkelijkheid slechts € 22 en € 100 eigenlijk € 55.

 

Met je bijdrage help je om 

 • in het Amazonegebied het werk ter plaatse voort te zetten, dat vandaag meer dan ooit levensnoodzakelijk is. Dit omvat:
  • bijdragen aan de inspanningen ter plaatse om de branden te stoppen, met name door het uitrusten van rangers met noodzakelijke brandbestrijdingsmiddelen ;
  • ondersteuning van lokale bewoners die hun woning en middelen van bestaan hebben verloren door branden;
  • ondersteunen en versterken van terreinprojecten, waaronder: ecologisch herstel van getroffen gebieden en duurzaam bosbeheer om het levensonderhoud van lokale bevolking te verbeteren;
  • technieken ontwikkelen om ontbossing tegen te gaan;
  • samenwerking tussen lokale besturen, de inheemse bevolking, ngo's en de privésector om gezamenlijk op te treden tegen deze ramp ;
  • wetenschappelijk opvolgen van de evolutie van de biodiversiteit, die meer dan ooit onder druk staat;
  • beschermen van de natuur en pleiten voor een betere bescherming op politiek niveau alsook in de private en financiële sector.
 • in België de invoer van rundvlees en soja in de Europese Unie beter te reglementeren, zodat deze producten niet afkomstig zijn uit ontboste gebieden;
 • algemeen de wereld te sensibiliseren en actief bij te dragen aan het politieke debat.

 

WWF amazon fires image NL

 

JOUW GIFT IS ONZE KRACHT!

Help de Amazone

 

 

PS: Wist je dat je 45% van je giften aan WWF in mindering kunt brengen van je belastingen als ze samen op het einde van het jaar minstens € 40 bedragen? Zo kost € 40 je in werkelijkheid slechts € 22 en € 100 eigenlijk € 55.