WWF australie header WWF australie header

Hoe kunnen we Australië helpen?

Je hebt ongetwijfeld al gezien hoe de Australische bossen op dit ogenblik massaal verdwijnen in een van de grootste en gevaarlijkste bosbranden die het land ooit heeft meegemaakt.

 

10 miljoen hectare zijn al in rook opgegaan. Dat is meer dan drie keer zo groot als België!

De schade ten gevolge van de branden zijn enorm. Minstens 30 personen, waaronder brandweervrijwilligers, zijn gestorven. Duizenden huizen zijn verwoest. WWF betuigt dan ook zijn oprechte deelneming aan de families die naasten hebben verloren, evenals aan alle slachtoffers die dakloos zijn geworden en hun bezittingen kwijt zijn geraakt.

Maar ook de wilde diersoorten en natuur zijn ernstig bedreigd.

Volgens de universiteit van Sydney zijn al meer dan een miljard zoogdieren, vogels en reptielen gestorven, waaronder miljoenen iconische diersoorten zoals kangoeroes, kaketoes, wallaby's, suikereekhoorn en potoroes...

Maar bovenal is de situatie van de koala’s hoogst alarmerend. De reeds bedreigde diersoort heeft nu 30% van haar populatie verloren in het zuidoosten van het land wat hun risico op uitsterven aanzienlijk heeft versneld. Binnen amper 30 jaar zouden de koala’s al verdwenen kunnen zijn!

Minstens 1,25 miljard
dieren kwamen
om in branden

 

Doe een gift:

BE02 3101 0430 9240
Communicatie : Australie

 

Nieuws

01 NL
02 NL
03 NL

 

NOODFONDS VOOR DE AUSTRALISCHE BOSSEN

PS: Wist je dat je 45% van je giften aan WWF in mindering kunt brengen van je belastingen als ze samen op het einde van het jaar minstens € 40 bedragen? Zo kost € 40 je in werkelijkheid slechts € 22 en € 100 eigenlijk € 55.

 

8 000 Belgische donateurs reeds gemobiliseerd

001

€40

Draagt bij aan het aanplanten van de eerste 10 000 bomen om zo een leefgebied voor de koala’s te realiseren.

002

€60

Verleent intensieve noodhulp aan de koala’s en andere dieren die ernstig verwond zijn geraakt door de brand.

004

€80

Helpt aan de bescherming van de bestaande bossen.

 

 

Doe een gift