WWF claim the climate header WWF claim the climate header

Claim The Climate:
betoog mee voor het klimaat! 

 

Waarom?

We voelen het allemaal aan den lijve. De planeet warmt op. De wetenschappelijke wereld luidt al jaren de alarmbel. Het ene na het andere alarmerende rapport vraagt dringend om maatregelen. Want we kunnen het tij nog keren. Maar dan moet het wel nu gebeuren. Als we de wereldwijde opwarming willen beperken tot 1,5 graden zoals het historische akkoord van Parijs voorschrijft dan moeten regeringen vooral in actie schieten.

In België hebben we echter van actie nog niet veel gezien. Daarom moeten we de politiek dringend wakker schudden en duidelijk maken dat hun kiezers willen dat ze maatregelen afkondigen.
WWF heeft in dit verband een eisenbundel klaar voor de federale verkiezingen van mei 2019. Lees hier wat we vragen van de politieke partijen voor klimaat.

Wat?

WWF roept daarom op om zondag 2 december, de dag dat in Katowice (Polen) de 24e klimaattop van de Verenigde Naties start, gehoor te geven aan de oproep van de Belgische klimaatcoalitie om massaal de straat op te gaan. De komende 5 à 10 jaar zijn bepalend voor onze toekomst. De tijd voor actie is NU. Onze toekomst en die van alle komende generaties hangt ervan af. 

Tip:  Gebruik de hashtahs #Claimtheclimate en #wwfbelgium als je op sociale media over de klimaatmars communiceert.

Meebrengen?

Zoveel mogelijk mensen! 

WWF claim the climate rangerclub

Breng je ook kinderen mee, kijk dan even op onze jeugdpagina’s wat onze rangerclub allemaal voor hen in petto heeft.

 

 

 

 

 

 

praktische informatie

Waar?

  • Afspraak op 2 december in de Emile Jacqmainlaan 90 in Brussel.
  • Tussen 12u en 12u30 verzamelen we daar voor het hoofdkwartier van WWF België.
  • Om 12u30 sluiten we aan bij het milieublok van de grote betoging aan het Noordstation.
  • De klimaatmars eindigt vanaf 17 uur aan het Jubelpark.

mini map

Hoe?

Climate express roept op om op duurzame manier naar Brussel te komen. Overal in het land registreren groepen zich om samen te reizen: met een fietskaravaan, of met de trein of nog andere vervoersmodi.

Je kan je aanmelden via www.claimtheclimate.be